VARSTVO OSEBNIH PODATKOV 

Jasen pogled d.o.o., Murkova 19, 1000 Ljubljana se zavezuje, da bo podatke varovala v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Pridobljeni osebni podatki, razen kolikor je v teh pravilih izrecno drugače določeno, ne bodo posredovani tretjim osebam.

V podjetju posebno pozornost namenjamo varovanju vaših podatkov, ter spoštovanje vaše pravice do zasebnosti in informacijske neodvisnosti pri zbiranju, obdelavi in uporabi vaših osebnih podatkov. Katere podatke o vas zbiramo in obdelujemo v povezavi z vašo uporabo našega spletnega mesta si preberite spodaj v točkah od a do e. V kolikor imamo povezave na druge strani, pa nimamo niti vpliva ali nadzora nad povezano vsebino ali zadevnimi predpisi o varovanju podatkov Vam priporočamo, da preverite pravilnike o zasebnosti na povezanih spletnih straneh, da ugotovite ali in do kakšne mere se osebni podatki zbirajo, obdelujejo, uporabljajo in so dostopni tretjim osebam.

  1. a) Obdelava spletnih naročil

Osebni podatki pridobljeni ob registraciji (ime, priimek, spol, naslov, elektronski naslov, telefonska številka) se uporabijo v namene poslovanja preko spleta, torej za identifikacijo kupca, pošiljanje naročila ter možnost kontaktiranja v primeru težav ali sprememb v zvezi z naročilom, obveščanje glede statusa naročila in posebnosti glede dostave. Podatki, pridobljeni za ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 10 let po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je sklenitev in izvajanje pogodbe, sklenjene s spletnim nakupom.

  1. b) Odgovori preko spletnega obrazca

Ob uporabi spletnega obrazca na spletni strani petsgentle.eu, se podatki (ime, priimek, naslov in telefonska števila) uporabijo za odgovor uporabniku. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je v privolitvi posameznika v komunikacijo preko kontaktnega obrazca.

  1. c) Pošiljanje elektronskih sporočil:

Ob prijavi na elektronske novice na spletni strani petsgentle.si, bo Jasen pogled d.o.o. uporabila osebne podatke (elektronski naslov), ki jih uporabnik posreduje za namen pošiljanja elektronskih sporočil (novice, oglasna sporočila, obvestila o tekočih akcijah ipd.). Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je privolitev posameznika v prejemanje elektronske pošte.

  1. d) Neposredno trženje

Osebni podatki pridobljeni ob registraciji ali prijavi na e-novice (ime, priimek, spol, poštni naslov, telefon in elektronski naslov) se uporabljajo za namene neposrednega trženja: oglaševanje, segmentiranje in profiliranje v namen prilagojenega oglaševanja, anketiranje ter za remarketing (ciljano oglaševanje) preko spletnih brskalnikov in socialnih omrežij. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je v privolitvi posameznika v obdelavo podatkov za neposredno trženje.

  1. e) Analize nakupnih navad

Osebni podatki (ime, priimek, spol, poštni naslov, telefon in elektronski naslov) in podatki o opravljenih nakupih se uporabljajo za analiziranje nakupov in nakupnih navad v namen zagotavljanja boljše storitve in ponudbe, v pomoč pri poslovanju ter za profiliranje uporabnikov in avtomatizirano sprejemanje odločitev za zagotavljanje boljše spletne uporabniške izkušnje in pošiljanje prilagojenih ponudb. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je privolitev posameznika v obdelavo podatkov za analize nakupnih navad.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva dostop do podatkov, ki jih o njem hrani Jasen pogled d.o.o.. Prav tako lahko kadarkoli zahteva popravek, omejitev ali preprečitev uporabe za posamezen namen obdelave, izbris ali prenos podatkov ter vloži ugovor pri Jasen pogled d.o.o. oz prijavo pri informacijskem pooblaščencu.

Način spremembe, dostopa ali izbrisa osebnih podatkov:

Uporabnik lahko spremeni podatke ali izbriše račun v svojem uporabniškem računu.

Od prejemanja e-novic se lahko posameznik odjavi s klikom na gumb za odjavo, objavljen v nogi vsakega poslanega elektronskega sporočila.

Varnost
Jasen pogled d.o.o. se poslužuje ukrepov za zagotavljanje varnosti in preprečevanje zlorabe osebnih podatkov ter se zavezuje, da jih sama ali preko pogodbenega obdelovalca osebnih podatkov obdeluje, hrani in varuje v skladu z veljavno zakonodajo in jih ne posreduje tretjim osebam.

Kontakt
Za vsa vprašanja, zahtevke o spremembah ali vpoglede v podatke nas uporabnik lahko kontaktira na info@petsgentle.si

 

SPLETNI PIŠKOTKI 

Na spletni strani PetsGentle  za izboljšanje uporabniške izkušnje uporabljamo dve skupini piškotkov.

Prvi so nujno potrebni za delovanje spletne strani, brez katerih ni možno zagotoviti storitev (sem spadajo na primer identifikacija posamezne brskalne seje).

Druga skupina piškotov je namenjena izboljšanemu delovanju spletne strani. Med te piškotke spada osnovna spletna analitika, ki pa ne hrani osebnih podatkov; podatki se zbirajo v anonimni obliki. Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku.


IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

 

PRITOŽBE IN SPORI 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ali pisno na naslov ponudnika na naslove, razvidne na spletnih straneh ponudnika. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

 

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonsko ureditvijo, ki izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES, Jasen pogled d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Zakonska povezava do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

 

PRAVNO OBVESTILO (INTELEKTUALNA LASTNINA IN BLAGOVNA ZNAMKA)

Spletna trgovina PetsGentle.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, gradivo, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

To vključuje tudi vse logotipe, fotografije in drugo gradivo, ki je objavljeno na tem spletnem mestu. Uporaba katerega koli gradiva spletnega mesta je možna samo z odobritvijo lastnika.

 

PRAVNA PODLAGA 

Splošni pogoji spletne trgovine PetsGentle so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom RS, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOP-1), s priporočili TZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
Spletno trgovino PetsGentle upravlja podjetje Jasen pogled d.o.o., Murkova 19, 1000 Ljubljana.

Družba je vpisana v sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani pod Srg številko 2018/18187. Matična št.: 6073387000, Davčna št.: SI45281521.

 

OBJAVA SPREMEMB

Vsaka sprememba naše politike poslovanja bo objavljena na tem spletnem mestu.

Posodobljeno: 01.03.2021